szpem

spam - hánglisül szpem közösségépítő portál Köszönjük Yarii és Marii! Ha nem vágod a sztorit, javaslom kezd az elején.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kétszázmillió mobiltelefont támadtak meg kínai spammerek

2008.03.26. 15:03 - Gaiaman

Címkék: spam free tibet china

Húsvét hétvégéjén kéretlen sms-reklámüzenetek árasztották el [1] Kína félmilliárdos mobilhasználó közösségét. A spam a becslések szerint 200 millió mobiltelefont ért el, és hét reklámügynökség állt az akció mögött, köztük a New York-i tőzsdén is jegyzett Focus Media.

A spamet a két legnagyobb kínai mobilszolgáltató, a China Mobile és a China Unicom hálózatán továbbították. Egyelőre nem tisztázott, hogy a spammerek honnan szerezték meg az előfizetők adatait, és hogyan férkőztek be a hálózatokba a temérdek üzenet elküldéséhez. A mobilszolgáltatók és a hatóságok is nyomozásba kezdtek az ügyben.

A kínai mobiltelefónia egyik legjelentősebb hajtóereje és bevételi forrása az sms-küldés. Az elküldött üzenetek mennyisége éves szinten 40 százalékkal nő; a China Mobile 2007-es jelentése szerint a 386 millió előfizetőjük egy év alatt több mint 500 milliárd sms-t küldött, vagyis egy év alatt fejenként átlagosan 1300-at.

A bejegyzés trackback címe:

https://szpem.blog.hu/api/trackback/id/tr66397642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jobbunko 2008.03.26. 15:51:57

Picsaba, epp ezt akartam idelinkelni!

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2008.03.26. 16:26:28

gyosrabb voltam, mert én nem csak nyitott szpemmel járok, hanme gyorasan is postolok

szpemesnek áll a világ


süti beállítások módosítása